top of page
IMG_3997 (2).jpg

Ørslev Folkeskov

Ørslevs nye co2 venlige rekreative område

Det kan måske her i skrivende stund i Januar 2023 virke som lidt af en overdrivelse at kalde Ørslev Folkeskov for en Skov.

 

De relativt nyplantede træer der står beskyttede bag vildthegn gør ikke så meget væsen ud af sig selv, men området skulle meget gerne i løbet af en årrække udvikle sig til en lille skov.

Man bør dog alligevel ikke snyde sig selv for en gåtur i området. Det åbne landskab har også sin charme. Man kan få et helt anderledes overblik over omgivelserne end man vil kunne når træerne vokser til.

Skoven blev indviet søndag d. 5. september 2021, I løbet af 2022 har Ørslev Vandværk etableret vandboringer i området og når det er tilendebragt er det meningen at der skal etableres en parkeringsplads.

Sådan blev skoven til

I 2019 indgik TV2 og Danmarks Naturfredningsforening et samarbejde om at indsamle penge til at plante over 1 million træer.

 

Pengene blev samlet ind ved et live TV show på TV2.

 

Efterfølgende har Growing Trees Network Foundation stået for at anlægge 46 såkaldte Folkeskove rundt omkring i hele landet ved hjælp af de midler der blev samlet ind ved TV showet.

 

De første skove skød op allerede i efteråret 2019.

 

Ørslev Folkeskov blev plantet i foråret 2021 i et samarbejde mellem Growing Trees Network Foundation og Vordingborg Kommune.

 

Skoven dækker et areal på 14 ha tidligere landbrugsjord, som Vordingborg Kommune ejer. Der blev plantet 36950 træer. Ved samme lejlighed blev der fritlagt et vandløb og opstemmet en kunstig sø.

Formålet med skovplantningen er at begrænse CO2 idet træer optager og lagrer CO2.

Ved at plante flere træer kan vi på denne måde begrænse problemet med CO2 udledning.

Ørslev Folkeskov blev etableret i et samarbejde mellem følgende
Vordingborg_logo i jpeg.jpg
Billede10.png
Indvielsen af Ørslev Folkeskov Else Marie Langballe Sørensen

Ørslev Folkeskov blev indviet ved en højtidelighed søndag d. 5. september 2021. Den daværende formand for kommunens klima og miljøudvalg Else Marie Langballe Sørensen afslørede skiltet med skovens navn og holdt tale for de fremmødte.

IMG_3975 (2)_edited.jpg

Kort der viser skovens udbredelse. tryk på kortet for at se det i en større udgave.

Tak til vores sponsorer, som har gjort tilblivelsen af Ørslev Byportal mulig.

01 Viking malt annonce pc.png
02 Ørslev pizzarestaurant annonce pc.png
03 Ørslev Zoneterapi annonce pc.png
04 Funtastic annonce pc.png
bottom of page